Holtan találták otthonában azt a dél-koreai rendőrt, akit a halloweeni pánik ügyében gyanúsítottak

Holtan találták otthonában azt a dél-koreai rendőrt, akit a halloweeni pánik ügyében gyanúsítottak

Sérült embereket részesítenek elsősegélyben mentősök Szöulban, ahol legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek a halloween-ünnepségek idején kitört lökdösődésben 2022. október 29-én. (MTI/AP/Yonhap/Li Dzsi Un)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feltételezhetően öngyilkos lett egy rendőrtiszt Dél-Koreában azután, hogy felmentették a szolgálat alól, mert elsüllyesztett egy, az október végén  Szöulban történt halloweeni pánikra figyelmeztető jelentést – írta a BBC.

Az 55 éves nyomozót szerdán mentették fel szolgálat alól, mivel arra utasította kollégáit, hogy tüntessenek el egy hírszerzői jelentést, amely egy lehetséges tömegincidensre figyelmeztetett az Itevon negyedbeli halloweeni buli kapcsán. Korábban írtunk arról, hogy a pánik miatt több mint 150, főleg fiatal ember vesztette életét, emellett többen megsérültek.

 

 

 

 

 

Az eset amiatt alakult ki, mert a koronavírus-járvány kitörése óta először ünnepelték Dél-Koreában a Halloweent, egyes becslések szerint több mint százezren vonultak ki az utcára. Az első rendőrséghez intézett hívás órákkal a pánik előtt történt, a tragédiában elhunytak hozzátartozói a kormányt, illetve a rendőrséget hibáztatják a lassú reakcióintézkedések miatt. Összesen 137 rendőrtiszt volt az utcán azon az estén, egy 100 ezer fős tömeg biztosítására.

Címkék: Dél-Korea, Szöul