Hongkongban felfüggesztették a hörcsögök árusítását a koronavírus miatt

Hongkongban felfüggesztették a hörcsögök árusítását a koronavírus miatt

Forrás: Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hongkongban felfüggesztették a hörcsögök árusítását, illetve mindenféle rágcsáló importját, miután 178 vizsgált kisállatból 11 koronavírusosra bukkantak – derült ki a The Guardian cikkéből. A vizsgált hörcsögöket, nyulakat és csincsillákat a Little Boss kisállatüzletben árusították, a koronavírusos példányokat pedig összefüggésbe hozták egy Causeway Bay-i raktárépülettel is. Eközben a „zéró Covid-stratégiát” követő városállamban három hónap óta az első delta-fertőzöttet találták, akinek az esetében nem tudták visszakövetni a fertőzési láncolatot. A Little Boss két alkalmazottja is megfertőződött, egyikük közülük az, aki takarítja az állatok ketreceit, illetve kezeli a hörcsögöket.

A lakosoknak nagyjából kétezer hörcsögöt kell beszolgáltatniuk, minden olyat, amit december 22-e óta vásároltak. A tulajdonosoknak egyben jelentkezniük kell tesztelésre.

Sophia Chan egészségügyi miniszter egyébként kijelentette, semmiféle bizonyíték nincs arra vonatkozólag, hogy a háziállatok átadhatják az embernek a koronavírust, az intézkedéseket elővigyázatosságból hozták.

A hatóságok egyben figyelmeztették az állattartókat, hogy ne csókolgassák kiskedvencüket, valamint ne hagyják azokat az utcán.