Idén is elmarad az Oktoberfest a járvány miatt

Idén is elmarad az Oktoberfest a járvány miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már másodszor marad el a koronavírus-járvány miatt az Oktoberfest, és több hasonló, kisebb bajor városokban rendezett népünnepélyt is érinthet a döntés, amelyet hétfőn jelentett be Markus Söder (CSU), Bajorország miniszterelnöke.

A járványhelyzet nem engedi meg, hogy egy olyen sok látogatót vonzó eseményt rendezzenek, mint az Oktoberfest – jelentette be a bajor miniszterelnök, Markus Söder (CSU) hétfőn Münchenben, a bajor főváros főpolgármesterével, Dieter Reiterrel (SPD) közös sajtótájékoztatón.

A Süddetsche Zeitung szerint a magas fertőzésszámokat elnézve a döntés nem volt meglepő, a vendéglátósok és a világ legnagyobb népünnepélyére kitelepülő árusok viszont kiábrándulva fogadták, hogy máris végleges döntés született. A járványhelyzet miatt már tavaly sem tartották meg az Oktoberfestet.

A lemondás nem csak az ezt az eseményt érinti, hanem az összes hasonló, de kisebb bajoroszági népünnepélyt is. Ezért a nagyobb népünnepélyek helyett kisebb, innovatív rendezvényekben gondolkodnának a helyi fertőzöttségi adatok függvényében.