Illegálisan tartózkodott az USA-ban az a férfi, aki kalapáccsal támadt Nancy Pelosi férjére

Illegálisan tartózkodott az USA-ban az a férfi, aki kalapáccsal támadt Nancy Pelosi férjére

Paul Pelosi (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már 2008 óta illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban az a férfi, aki múlt héten kaliforniai otthonában megtámadta és bántalmazta Paul Pelosit, az amerikai Képviselőház elnökének férjét.

A belbiztonsági minisztérium (DHS) szerdán adott tájékoztatást arról, hogy David DePape kanadai állampolgár kitoloncolás elé néz, amiről az amerikai bevándorlási hatóság (ICE) hivatalos szándéknyilatkozatot küldött a társhatóságoknak. A kitoloncolás ugyanakkor nem érinti a vád- és büntetőeljárást.

A szövetségi hatóságok adatai szerint DePape 2008 márciusában lépett be az Egyesült Államokba Mexikó felől San Ysidro határátkelőnél, féléves tartózkodásra feljogosító kanadai turistaútlevéllel, majd Kalifornia államban telepedett le.

A 42 éves férfi október 28-án otthonában támadta meg egy kalapáccsal Nancy Pelosi házelnök férjét. A férfi rendőrségen tett vallomása szerint elsődleges célpontja a politikus volt, és erre utalt vallomásában Paul Pelosi is, aki szerint a támadó azt kiabálta, hogy „Hol van Nancy?”.

DePape ellen testi sértés, gyilkossági kísérlet, emberrablási kísérlet miatt emeltek vádat.

Első bírósági meghallgatásán nem ismerte el bűnösségét az ellene felhozott vádakban. Ha az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találja, összesen 13 év börtönre ítélhetik.

A támadás során súlyos fejsérülések érték Paul Pelosit, akit csütörtökön – hat nap után – kiengedtek a kórházból.

(MTI)