Ilyen lesz a román pápamobil

Ilyen lesz a román pápamobil

A román pápamobil, testőrök gyűrűjében (Fotó: román rendőrség

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két Dacia Dustert fog használni Ferenc pápa a hét végi romániai látogatásán. Az egyiket néhány napja ki is próbálta a Vatikánban.

A Digi24 híre szerint az egyik pápamobil várhatóan Jászvárosban várja majd Ferenc pápát, de azt még nem tudni, hogy a második jármű a látogatás melyik helyszínén áll rendelkezésre.

Ferenc pápa a leendő pápamobillal a Vatikánban (Fotó: Román Kormányőrség)

A Dacia Renault gépkocsigyárban a Dacia Duster modellre építve, két pápamobilt készítettek. A járműveket úgy alakították át, hogy a pápa felállhasson, és úgy üdvözölhesse a fogadására összegyűlt embereket.

A látogatás lezárását követően a két pápamobilt a Dacia Renault a Vatikánnak ajándékozza.

A román pápamobil (Fotó: román rendőrség

Azért, hogy egyedi rendszámú pápamobilokkal közlekedhessen az egyházfő, sürgősségi rendelettel módosította a bukaresti kormány a közlekedési törvényt.

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába. Előbb Bukarestben tölt egy napot, majd június 1-jén a csíksomlyói hegynyeregben mutat be szentmisét, ezt követően a moldvai Jászvásáron találkozik fiatalokkal és családokkal. Június 2-án a pápa az erdélyi Balázsfalván avat boldoggá egy szentmise keretében hét román vértanú görögkatolikus püspököt.

Ferenc pápa a leendő pápamobillal a Vatikánban (Fotó: Román Kormányőrség)

A pápalátogatás hátteréről a Magyar Hang május 31-én megjelenő számában olvashat részletesen!