Iráni vezető: Megcsókoljuk azok kezét, akik megtervezték a cionista rezsim elleni támadást

Iráni vezető: Megcsókoljuk azok kezét, akik megtervezték a cionista rezsim elleni támadást

A legfőbb iráni vezető hivatala által közreadott képen Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah élő adásban beszél az ukrajnai háborúról Teheránban 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában (Fotó: MTI/EPA/A legfőbb iráni vezető hivatala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Irán legfőbb vezetője, Ali Hámenei ajatollah tagadta, hogy az ország részt vett volna a Hamász Izrael elleni támadásában – írta a BBC kedden. Hámenei most először mondott televíziós beszédet azt követően, hogy a palesztin terrorszervezett szombaton nemcsak rakéták sokaságát lőtte át Izraelbe, de beszivárgott az országba és civileket és meggyilkolt, illetve Gázába hurcolt. 

A Reuters fordítása szerint az ajatollah arról is beszélt: „Megcsókoljuk azok kezét, akik megtervezték a támadást a cionista rezsim ellen”. Szerinte „a cionista rezsim saját saját tettei okolhatóak a katasztrófáért”.

Irán már régóta támogatja a Hamászt és elutasítja Izrael létezéshez való jogát. 

Az Izrael és Hamász háborújának legfrissebb fejleményeiről itt lehet olvasni

 

Címkék: Izrael, Irán, Ali Hámenei