Irányelvet kaptak a brit orvosok: kit mentsenek meg, és kit ne, ha fogytán a lélegeztetőgép

Irányelvet kaptak a brit orvosok: kit mentsenek meg, és kit ne, ha fogytán a lélegeztetőgép

Forrás: nhs.uk, National Health Service (a brit állami egészségügyi szolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az angol orvosokat tömörítő szakmai szövetség, a British Medical Association etikai útmutatót adott ki a tagjainak arra az esetre, ha túlterhelődne a brit egészségügyi rendszer, és dönteniük kell, melyik betegnek jusson lélegeztetőgép.

Ennek értelmében a fiatalabb, nagyobb életeséllyel rendelkező koronavírus-fertőzötteket kell majd preferálniuk az idős, súlyos esetekkel szemben – még az is elképzelhető, hogy az utóbbiaktól megtagadják az intenzív osztályon történő kezelést és a mesterséges lélegeztetést.

A CNN információja szerint arra is kaptak útmutatást, hogyan osszák be majd a rendelkezésükre álló életmentő eszközöket, ha az igény meghaladja a kapacitásokat.

Nagy Britanniában ma reggelig közel harmincezer volt a fertőzöttek száma, eddig 2352 beteget veszítettek el, és eddig meglepően kevés a kritikus állapotban lévő betegek száma, amely ma reggel 163 volt.