Izraelben durván berobbant az omikron

Izraelben durván berobbant az omikron

Omikron (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 200 ezer koronavírus tesztet végeztek el Izraelben a hét első napján, amelyből 10 644 vírushordozót szűrtek ki - írja az MTI jeruzsálemi tudósítója. Mostanra 236 beteget kezelnek a kórházakban, ezek közül 117 embernek súlyos az állapota, 38 beteget pedig géppel lélegeztetnek. A számok azt mutatják, 100 ember 191-nek adja át a koronavírust, amely már rendkívül széles körű terjedésnek számít. 

Az izraeli katonai rádió jelentése szerint Nachmann As, az egészségügyi minisztérium igazgatója az elsők között volt, aki felvette a negyedik oltást és aláírta a minisztérium ajánlását a 60 évesnél idősebbek és a veszélyeztetett csoportba tartozók újraoltásáról. "Nagyon tétováztunk a negyedik oltással kapcsolatban, jóváhagyása eltartott néhány napig. De biztosak vagyunk abban, hogy segít nekünk, mindannyiunknak, hogy megbirkózzunk a betegséggel, és az országnak, hogy megbirkózzon a járvánnyal" - nyilatkozta a professzor.

Az izraeli hatóságok arra számítanak, hogy a következő hetekben, a járvány ötödik hullámában a lakosság soha nem tapasztalt mértékben fertőződik meg a covid omikron variánsával.

Izraelben a teljes népesség több mint 80 százaléka, közel 6 millió ember megkapta a vakcina 2. dózisát, a lakosság majdnem fele pedig már a harmadik oltásán is túl van. Jelenleg 45 580 aktív fertőzöttet tartanak nyilván. 


  

Címkék: Izrael, MTI, covid, omikron