Izraelben sosem volt ennyi új fertőzött egyetlen nap alatt

Izraelben sosem volt ennyi új fertőzött egyetlen nap alatt

Koronavírus-vizsgálatot végeznek egy jeruzsálemi autós tesztelőponton 2022. január 6-án (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Izraelben a koronavírus megjelenése óta hétfőn rekordszámú, több mint húszezer új fertőzöttet azonosítottak, és jelentősen nőtt a súlyos esetek száma is – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja.

A vasárnap elvégzett mintegy 160 ezer teszttel 21 514 újabb izraeli bizonyult vírushordozónak, ez az eddigi legmagasabb napi szám. A reprodukciós ráta jelenleg 1,95 az egészségügyi minisztérium honlapja szerint, vagyis jelenleg 100 fertőzött 195 embernek adja át a vírust, ami a korábbiaknál gyorsabban terjedő omikron változat sebes terjedését jelzi. Az ötödik járványhullámban a jelenleg kórházi ellátást igénylő 608 eset közül 222-en vannak súlyos állapotban, és 58-an szorulnak lélegeztetőgép segítségére.

Izraelben már több mint negyedmillióan vették fel a 60 év felettiek és a veszélyeztetett csoportok tagjai közül negyedik oltást is.

A járvány megjelenése óta a 9,4 millió lakosú országban 1 519 268 fertőzöttet regisztráltak a hatóságok az egészségügyi minisztérium adatai szerint. Jelenleg Izraelben 133 928 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, többségük tünetmentes, vagy nagyon enyhe tünetei vannak. Az ország közel nyolcvan százaléka, 186 település már „piros”, vagyis jelentősen fertőzött, 34 közepesen fertőzött, vagyis „narancssárga” besorolásban van, 25 „sárga” települést tartanak nyilván, ahol kismértékben van jelen a koronavírus, és 35 hely számít „zöldnek”, tehát alig, vagy egyáltalán nem fertőzöttnek. A koronavírus szövődményeiben tavaly február óta 8269-en, az utóbbi hét napban tizenketten haltak meg Izraelben.

(MTI)

 

Címkék: Izrael