Joe Biden: A pandémiának vége

Joe Biden: A pandémiának vége

Joe Biden beszédet mond, miután az Egyesült Államok 46. elnökeként letette hivatali esküjét a törvényhozás washingtoni épületének, a Capitoliumnak a nyugati homlokzatánál tartott beiktatási ünnepségen 2021. január 20-án (Fotó: MTI/EPA/Pool/Jonathan Ernst)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pandémiának vége, de a koronavírus még problémát okoz – jelentette ki a CBS amerikai televíziócsatorna vasárnap este sugárzott interjújában Joe Biden amerikai elnök. „Ha megnézi, senki nem visel már maszkot. Mindenki elég jó formában van. Tehát szerintem változik a helyzet” – mondta a szerdán Detroitban rögzített interjúban az amerikai elnök.

Biden tesztje júliusban lett pozitív, felesége, Jill szervezetében pedig augusztusban mutatták ki a kórokozót. Mindkettejüket Paxloviddal kezelték.

Az Egyesült Államokban naponta továbbra is átlagosan 390 ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe. Az országban a közelmúltban hagyták jóvá az omikron variáns elleni két oltóanyag alkalmazását. Biden hivatali idejének elején, 2021 januárjában még naponta mintegy háromezer ember halt bele a betegségbe. „A Covid továbbra is problémát okoz. Ezen sokat dolgozunk, de a pandémiának vége” – közölte Biden, aki 22,4 milliárd dollár pótlólagos fedezetet kért a törvényhozástól egy potenciális őszi fertőzéshullám kezelésére.

(MTI)

Címkék: Joe Biden, koronavírus