Johnny Depp jött ki győztesen az Amber Hearddel vívott peréből

Johnny Depp jött ki győztesen az Amber Hearddel vívott peréből

Johnny Depp és Amber Heard a tárgyaláson (Fotó: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ítéletet hirdettek az utóbbi évek legnagyobb érdeklődéssel kísért pereiben, amelyeket Johnny Depp és volt felesége, Amber Heard színésznő indítottak egymás ellen rágalmazás miatt.

Az első pert Depp indította, amiért Heard 2018-ban egy Washington Postban közölt véleménycikkben azt állította, hogy Depp rágalmazta őt (bár nem nevezte nevén a férfit). Az esküdtszék ebben a perben teljes mértékben Depp javára ítélt, vagyis kimondták, hogy a cikk valóban hamis volt.

Bár Depp 50 millió dollárt követelt Heardtől, mert számos filmszerepet nem kapott meg a cikk miatt, végül ennél kevesebb, 15 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki.

Az Amber Heard által indított ellenperben, amelyben Heard vádolta rágalmazással Deppet, és 100 millió dollárt követelt tőle, gyakorlatilag ugyancsak Depp javára ítéltek. Egyetlen részkérdésben adtak igazat Heardnek: elfogadták, hogy Depp ügyvédje útján rágalmazta őt, de ezért csak 2 millió dollárt ítéltek neki.

Heard az ítélethirdetés után nyilatkozatot adott ki, amelyben azt írja, hogy megszakad a szíve az ítélet miatt, mert a bíróság a rengeteg bizonyíték dacára sem ítélte el a nagy befolyással rendelkező Deppet.