Kaczynski szerint ha Orbán nem látja, ami Bucsán történt, forduljon szemorvoshoz

Kaczynski szerint ha Orbán nem látja, ami Bucsán történt, forduljon szemorvoshoz

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnökének (b) és Jaros³aw Kaczynski, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökének, Lengyelország miniszterelnök-helyettesének találkozója (j) Varsóban 2021. június 30-án (Fotó:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha Orbán Viktor nem látja, ami Bucsában történt, akkor szemorvoshoz kellene fordulnia – jelentette ki egy lengyel rádiónak adott interjúban Jarosław Kaczynski. A miniszterelnök-helyettes a Politico szemléje szerint nagyon szomorúnak találja a magyar kormányfő viselkedését az ukrán ügyben.

Orbán szerdán beszélt arról nemzetközi sajtótájékoztatóján, hogy azonnali tűzszünetet kért a neki telefonon gratuláló Vagyimir Putyin orosz elnöktől. A felvetésre, mit gondol a bucsai erőszakról, azt mondta, hogy ki kell vizsgálni minden hasonló esetet, és súlyosan elítélni minden civilek elleni támadást. A sajtótájékoztatón a miniszterelnök elítélte az orosz inváziót is, mint mondta, ebben az uniós álláspont abszolút közös.

A civilek bucsai lemészárlásával szembeni nyilatkozat viszont nem volt kellőképp erős Kaczynski szerint, aki szerint ha Orbán nem látja, mi történik, az komoly probléma. Az Orbán Viktor szoros szövetségesének számító Jog és Igazságosság vezetője kijelentette azt is, ha ez így folytatódik, akkor nem fognak tudni Magyarországgal úgy együttműködni, mint eddig. Orbán egyébként szerdán azt mondta, a magyarok szövetségét meg kell szilárdítani a lengyelekkel, mert ebben a viharban nem maradhatunk egyedül.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.