Karl Nehammer osztrák kancellár covidos

Karl Nehammer osztrák kancellár covidos

Karl Nehammer osztrák kancellár (Karl Nehammer/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karl Nehammer a Twitteren jelentette be péntek délután, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. A fertőzést az egyik biztonsági embertől kapta el. Otthoni karanténba vonult, és telefonon, illetve videokonferencián keresztül végzi a munkáját.

Mint írja, mindenkit, akivel tegnap óta találkozott, értesítenek. A tegnapi megbeszéléseken végig FFP2-es maszk volt rajta, és biztonságos távolságot tartott mindenkitől. A kancellár „természetesen" háromszorosan oltott, ezért a lehető legjobban védett a súlyos betegségtől.

A kancellári hivatal közleményében azt írják, hogy Nehammer kedden tért vissza a szabadságáról, és akkor negatív tesztet produkált. Aztán szerdán az egyik biztonsági őr pozitív lett, ezután tesztelték újra a kancellárt, aki immár ugyancsak pozitív mintát adott. Ebből gondolják, hogy a testőr fertőzte meg. 

A felesége és a gyereke negatívak a mai teszt szerint. Nehammer teljesen tünetmentes, azt nyilatkozta, hogy nincs ok aggodalomra, jól érzi magát, és mindenkit az oltásra szólít fel.

Címkék: Karl Nehammer