Katonai szóvivő: Izrael a gázai szárazföldi bevonuláson kívül más lehetőségeket is mérlegel

Katonai szóvivő: Izrael a gázai szárazföldi bevonuláson kívül más lehetőségeket is mérlegel

Izrael (Fotó: Taylor Brandon / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az izraeli hadsereg nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik, „mindenki szárazföldi offenzíváról beszél, de más is megtörténhet” – közölte kedden újságírókkal Richard Hecht, az izraeli hadsereg szóvivője a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet elleni háborúval kapcsolatban az MTI szerint.

Izrael a gázai szárazföldi bevonuláson kívül más lehetőségeket is mérlegel a háború következő szakaszaiban – közölte Hecht részletek elárulása nélkül.
A katonai szakértők szerint a sűrűn lakott Gázai övezetben a szárazföldi offenzíva súlyos harcokat és jelentős veszteségeket okozna mindkét oldalon.

Izrael a Hamász október 7-ei támadásának megtorlásául légicsapásokat indított a szervezet létesítményei ellen a Gázai övezetben, valamint csapatokat és katonai felszerelést vezényelt az övezet környékére. A Walla hírportál értesülése szerint a tervezett nagyszabású szárazföldi hadműveletet Izrael elhalasztotta egy ismeretlen időpontra Joe Biden amerikai elnök szerdai látogatása miatt. A Walla portálnak nyilatkozó, meg nem nevezett izraeli katonai források bírálták a halasztást, azzal érveltek, hogy minden újabb óra a hadsereg ellen játszik, mert lehetővé teszi a Hamasz felkészülését az összecsapásokra.

Címkék: Izrael, Gáza, Hamász