Késes támadás történt a németországi Erfurtban

Késes támadás történt a németországi Erfurtban

Képünk csak illusztráció! (Forrás: Pxfuel.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Járókelőkre támadt késsel egy ismeretlen férfi hétfőn a németországi Erfurtban – írja a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI.

A rendőrség közleménye szerint az elkövető megsebesített egy 45 és egy 68 éves embert. Kórházba szállították őket. „A késelő 20 és 30 év közötti, vörösesszőke hajú, németül beszél, arca sebhelyes. Rendőrségi helikopter bevetésével keresik” – áll a Reuters hírügynökség által is idézett közleményben.

A brit The Sun bulvárlap értesülései szerint a támadó egy buszmegállóban sebesítette meg áldozatait, akiket találomra választott ki, és nem ismert korábbról.

Az eset egyébként azt követően történt, hogy múlt pénteken egy szomáliai férfi szintén késsel leszúrt 3 nőt, több másik személyt pedig megsebesített. Egyes információk szerint a 2015-ben Németországba érkező férfinál Iszlám Államhoz köthető kampányanyagokat találtak; a férfi korábban mentális kezelésre szorult.