Kész tárgyalni a tálibokkal a pandzssíri ellenállás vezetője

Kész tárgyalni a tálibokkal a pandzssíri ellenállás vezetője

Ahmad Maszúdhoz, a tálibellenes küzdelem vezéralakjának, Ahmad Sah Maszúdnak a fiához hűséges katonák az Afganisztán északkeleti részén fekvő Pandzssir-völgyben 2021. augusztus 25-én (Fotó: MTI/AP/Dzsalaluddin Szekandar)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kész tárgyalni a radikális iszlamista tálibokkal a pandzssíri ellenállás vezetője. Ahmad Maszúd vasárnap az ellenállók Facebook-oldalán közölte, hogy üdvözli a vallástudósok, az ulémák tanácsának tárgyalásos rendezésről szóló javaslatát, amellyel véget vethetnének a harcoknak.

Maszúd elmondta, a Nemzeti Ellenállási Front lényegében egyetért a tanáccsal a problémák megoldásában, így a tartós béke megteremtésének érdekében az NRF kész folytatni a tárgyalásokat és azonnal leállítani a harcokat, amennyiben a tálibok is leállítják támadásaikat és csapatmozgásaikat Pandzssír és Andarab ellen.

Nem sokkal korábban a tálibok azt állították, hogy behatoltak Pandzssír tartomány székhelyére, miközben az afgán sajtó arról cikkezett, hogy az ulémák tanácsa sürgette a tálibokat, hogy tárgyaljanak az ellenállást tanúsító Pandzssír tartomány vezetőivel.

(MTI)