Két francia pilóta kis híján összeverekedett a pilótafülkében, repülés közben

Két francia pilóta kis híján összeverekedett a pilótafülkében, repülés közben

Az Air France F-HEPF lajstromjelű Airbus A320-as utasszálítója felszállás közben a Martinique-i Aimé Césaire nemzetközi repülőtéren (Fotó: Maxime/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az incidens még júniusban történt, de csak most tudódott ki, idézi a CNN a Geneva Tribune című svájci lapot. Az Air France Genfből Párizsba tartó A320-as repülőgépén a két pilóta csúnyán összekapott valamin. Azt nem lehet tudni, hogy mennyire volt komoly a csetepaté, az Air France csak annyit erősített meg, hogy „nem helyénvaló gesztusokat” tettek egymás felé.

A torzsalkodás végül még a levegőben megoldódott (vagy legalábbis észhez tértek az érintettek), mert ezután problémamentesen landoltak a repülővel. Ennek ellenére mindkettejüket felfüggesztették. Az Air France szerint nem voltak veszélyben az utasok.

Az Air France háza tájáról az utóbbi időben több olyan hír is érkezett, ami arra utal, hogy jelentős szervezeti problémák vannak a légitársaságnál. Egy tavaly szilveszterkor Brazzaville-ből Pározsba tartó járaton például hiába kezdett szivárogni az üzemanyag, a pilóták elmulasztották lekapcsolni az érintett oldali hajtóművet, hogy ezzel csökkentsék a tűz kockázatát (holott ez ilyenkor a protokoll része lett volna).