Két halott migránst találtak egy mikrobuszban Ausztriában, a magyar határ mellett

Két halott migránst találtak egy mikrobuszban Ausztriában, a magyar határ mellett

A cinfalvi városháza (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két halott migránst találtak egy mikorbuszban Ausztriában, a magyar határ mellett fekvő Cinfalva (Siegendorf) közelében. 26 másik személyt elfogtak – írja a Die Presse. Az ORF burgenlandi tartományi stúdiójának híradása szerint a jármű Magyarország felől érkezett Ausztriába.

A járművet a hatóságok állították meg egy természetvédelmi területen, mert gyanúsnak találták. A sofőr azonban elmenekült. A járművezető keresése nagy erőkkel zajlik, többek között nyomkövető kutyák, drón és helikopter bevetésével, a nyomozásba a magyar hatóságok is bekapcsolódtak. A sofőrt délután fél 4-ig nem sikerült kézre keríteni. A rendőrök ugyanakkor óvatosságra intenek, mert az osztrák rendőrség gyanúja szerint fegyvere is lehet.

Az osztrák rendőrség tájékoztatása szerint a két elhunyt migráns már a halála előtt is rossz egészségi állapotban lehetett, az ő nemzetiségük egyelőre nem ismert, ahogy az sem, mi okozta a halálukat. A két elhunyt életkorát 25-30-re becsülték a hatóságok. A többiek, akik között szíriaiak és kurdok egyaránt vannak, a körülményekhez képest jól vannak. Nekik orvosi segítségre sem volt szükségük, vizet kaptak. A hatóságok őket tanúként hallgatták meg.

Mint felidézték, Burgenland tartomány 2015-ben már egy hasonlóan súlyos tragédia helyszíne volt. Akkor az A4-es autópályánál Parndorf közelében hátrahagyott hűtőkocsiban 71 ember holtteste került elő. Az embercsempészeket időközben Magyarországon életfogytiglan szabadságvesztésre ítélték.