Két magyar van még a tűzvész sújtotta Mauin

Két magyar van még a tűzvész sújtotta Mauin

Megsemmisült épületek a tűzvész után (Fotó: AFP via Europress/Paula Ramon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Los Angeles-i főkonzulátus munkatársai folyamatosan kapcsolatban álltak azzal a 19 magyar állampolgárral, akik konzuli védelemre regisztráltak és Mauin, a tűz által érintett területeken tartózkodtak – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t hétfőn. Közlése szerint 17 fő már elhagyta a szigetet, további két fő még a szigeten tartózkodik, de biztonságban vannak.

A Hawaii-szigetekhez tartozó Maui szigetén kedden csaptak fel a lángok, amelyek a száraz bozótban és erős szélben rendkívül gyorsan elérték a lakott területet. A történelmi Lahaina város, az egykori Hawaii Királyság fővárosa szinte teljesen elpusztult. A természeti katasztrófa a vasárnap megerősített 93 halálos áldozattal az elmúlt évszázad legsúlyosabb erdőtüze az Egyesült Államokban, Hawaii történetében pedig a feljegyzések óta a második legpusztítóbb természeti csapás. Továbbra is több száz embert keresnek, kutyákkal vizsgálják át a porrá égett település maradványait az áldozatok után kutatva. A helyi rendőrfőnök szerint az áldozatok száma így várhatóan tovább növekszik, megfogalmazása szerint azonban „senki nem tudja még igazán a nagyságrendet”.

Címkék: Hawaii, Maui