Két oltóanyaggyár is megvizsgálja vakcinája hatékonyságát a vírus új mutációjával szemben

Két oltóanyaggyár is megvizsgálja vakcinája hatékonyságát a vírus új mutációjával szemben

A német Biontech gyógyszergyártó központja Mainzban 2020. november 9-én. A Biontech és az amerikai Pfizer közös közleménye szerint kilencven százalékban hatásos lehet az általuk kifejlesztett kísérleti oltóanyag a koronavírus ellen, miután befejezték a vakcinával végzett klinikai kísérletek utolsó, harmadik fázisát. Azonban felhívják a figyelmet, hogy ez nem jelenti még azt, hogy küszöbön áll a vakcina tömeges, kereskedelmi forgalmazása (Fotó: MTI/AP/DPA/Arne Dedert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pfizer-BioNTech és a Moderna is bejelentette, hogy letesztelik koronavírus elleni oltóanyagaik hatékonyságát a Nagy-Britanniában azonosított új vírustörzzsel szemben – írja a Telex.hu a CNN híre alapján. A Moderna arra számít, hogy vakcinájuk védettséget nyújt a briteknél felbukkant mutáció ellen. A Pfizer-BioNTech pedig adatokat gyűjt a vakcinájával beoltott emberektől. A két gyártó az oltóanyag fejlesztése során azt találta, hogy a vakcinák hatékonyak voltak a vírus időközben megjelent új mutációival szemben is.

Mint arról a Magyar Hang is írt, a koronavírus egy új mutációját fedezték fel Nagy-Britanniában, amely sokkal gyorsabban terjed a korábbinál, emiatt szigorú korlátozásokat vezettek be. A Nagy-Britanniából induló repülőgépeket egy sor országban nem fogadják, hétfő éjfél óta például Magyarországon sem.