Két orosz oligarcha végzett magával és a családjával néhány napon belül

Két orosz oligarcha végzett magával és a családjával néhány napon belül

Fotó: Unsplash/Prateek Gautam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két nap leforgása alatt két oligarcha is erőszakos halált halt családtagjaival együtt.

Az 55 éves Szergej Protoszenya, felesége és lánya holttestét április 19-én, kedden délután 4 óra körül találták meg a spanyolországi Katalónia régióban található Lloret de Mar tengerparti üdülőhelyen lévő otthonukban – írja a Newsweek híradása alapján a hvg.hu. A hatóságokat a házaspár legidősebb, Franciaországban élő fia értesítette, amikor nem tudta elérni a szüleit – írja a közlemény. A honlap szerint az asszonyt és a lányát halálra késelték, míg Szergej Protoszenya a jelek szerint felakasztotta magát. Protoszenya a Novatek olajóriás főkönyvelője, majd alelnöke volt. A nyomozók egyelőre próbálják megállapítani, hogy családon belüli erőszak történt-e, vagy valaki megrendelte az oligarcha és családja halálát.

Alig egy nappal korábban, hétfőn, a Gazprombank volt alelnöke, Vlagyiszlav Avajev saját pisztolyával lőtték le Avajevet és a családját az oligarcha moszkvai luxuslakásában. A rendőrség szerint a tettes Avajev volt, aki miután megölte a családját magával is végzett. A rendőrök úgy vélik, tettének indoka féltékenység volt, mivel a felesége mástól várt gyereket. A szomszédok azonban arról beszéltek, hogy Avajev nem ilyen ember volt és sokkal valószínűbbnek tartják, hogy megölték őt is, meg a családját is és ennek köze lehet az Oroszországot sújtó szankciókhoz.