Kijevbe utazott a lengyel, a lett, az észt és a litván elnök

Kijevbe utazott a lengyel, a lett, az észt és a litván elnök

Andrzej Duda lengyel, Gitanas Nauseda litván, Egils Levits lett és Alar Karis észt elnök a lengyelországi Rzeszówban 2022. április 13-án (Fotó: Twitter/Egils Levits)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kijevbe utazott Andrzej Duda lengyel, Gitanas Nauseda litván, Egils Levits lett és Alar Karis észt elnök, az ukrán fővárosban Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel találkoznak – közölte szerdán a Twitteren a varsói államfői hivatal külügyi irodájának főnöke, Jakub Kumoch.

A négy államfő a reggeli órákban már Ukrajnában volt. „Országaink így mutatják ki támogatásukat Ukrajnának és elnökének” – olvasható Kumoch bejegyzésében.

A PAP lengyel hírügynökséggel Kumoch közölte: a balti államok Lengyelország kulcsfontosságú partnerei a térség biztonságát érintő ügyekben. A kijevi utat Lengyelország szervezi, az ukrán féllel együtt biztosítja ennek logisztikáját és biztonságát.

A négy államfő kedd este találkozott a délkelet-lengyelországi Rzeszówban, a zárt ajtók mögött zajló rendkívüli csúcstalálkozó napirendjén a térségbeli biztonsági helyzet, valamint az Ukrajnának nyújtandó támogatás szerepelt a varsói államfői hivatal közlése szerint.

A lengyel, a litván, a lett és az észt elnök kijevi útja az első ilyen szintű látogatás az ukrajnai háború kitörése óta.

(MTI)