Kim Dzsongun könnyeit törölgetve kért bocsánatot

Kim Dzsongun könnyeit törölgetve kért bocsánatot

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Könnyeit törölgetve kért bocsánatot Kim Dzsongun egy szombati katonai parádén. A diktátor persze nem azon sajnálkozott, hogy hazájában évtizedek óta elnyomják, szegénységben tartják, terrorizálják és adott esetben kivégzik az embereket. Azt ugyanakkor sajnálta, hogy erőfeszítése kevésnek bizonyult az országot sújtó csapások elkerülésére.

A koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta a sztálinista államot, a Kínával való kereskedelmük így jelentős mértékben visszaesett. A rakétaprogram miatt ráadásul nemzetközi szankciók is érvényben vannak Észak-Koreával szemben. Emellett Kim sajnálkozott a hazáját ért áradások, súlyos nyári viharok miatt is. A diktátor ironikus módon azt állította a beszédében, hogy országa az egyetlen, aminek súlyos kihívásokkal kellett szembenéznie idén.

Az országot vezető párt 75. születésnapján tartott beszéd meglehetősen szokatlan volt elemzők szerint. Korábban jellemzően inkább győzelmi jelentéseket szokott ilyenkor mondani. Most viszont azt fejtegette, hogy nem tett eleget, amikor országát különböző csapások érték. A feltételezések szerint Kim Dzsongun attól tart, hogy az emberek elbizonytalanodhatnak benne, és így próbálja maga mellé állítani őket, mint aki a népéért könnyezik.

Azért a koronavírus-járvány kapcsán Észak-Korea továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy nem érintett a kérdésben. A parádén Kim Dzsongun ismét örömét fejezte ki, hogy egyetlen észak-koreai sem kapta el a fertőzést. Ezt az állítást viszont már a dél-koreaiak és amerikaiak is megkérdőjelezték.