Kim Dzsongun különvonata már megvan

Kim Dzsongun különvonata már megvan

Dong Dang, 2019. február 26. Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek, a kommunista Koreai Munkapárt elnökének különvonata a vietnami Dong Dang vasútállomáson 2019. február 26-án. Kim Dzsong Un és Donald Trump amerikai elnök második csúcstalálkozóját február 27-én és 28-án tartották Hanoiban. MTI/EPA

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat óta Kim Dzsongun egészségi állapotát - és azt, hogy egyáltalán életben van-e még az észak-koreai diktátor - találgatja a világsajtó.

Egyelőre annyit sikerült kideríteni, hogy a vezetőhöz tartozó speciális, körülbelül 250 méteres vonat az ország egyik keleti partvidéki városában, a diktátor egy ottani komplexumában. Az észak-koreai hírekre specializálódott 38 North nevű portál szúrta ki a járművet egy műholdas felvételen, arra jutva, hogy Kim Dzsongun elhagyta Phenjant, és legkésőbb április 21-e óta egy vonszani bázison tartózkodott. Ez ugyanakkor nem árul el többet arról, hogy életben van-e a vezető, tette hozzá a 38 North.

Hosszabb összeállításunk a témában:

Kaotikus állapotok is jöhetnek, amennyiben Kim Dzsongun valóban meghalt | Magyar Hang

A nemzetközi média szombat estétől azt találgatja, életben van-e még az észak-koreai vezető. Ha igen, úgy is nagy esély van rá, hogy haldoklik. Ezzel viszont nem egy szabad Észak-Korea jöhet el, hanem egy újabb katasztrófa. Újabb őrült versenyfutásba kezdett az Egyesült Államok és Kína.