Kivonhatták a hírhedt csecsen alakulatot a kijevi frontról

Kivonhatták a hírhedt csecsen alakulatot a kijevi frontról

Fotó: Ramzan Kadirov Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába osztanak meg videókat a csecsen harcosok az ukrajnai frontról, ukrán elhárítóik szerint Kadirov valójában nincs már Ukrajnában, ugyanis már kivonták több száz fős veszteségeket szenvedő csapatait a kijevi frontról.

Mint azt a 444.hu meghegyzi, az ilyen PR-mutatványok nem álltak távol a kadirovistákról. Ukrajnai jelenlétük első bizonyítéka egy február 26-án közzétett videó volt, amiben egy csecsen harcos egy hosztomeli ukrán laktanya kerítésére felmászva Kadirov arcképével díszített zászlót lengetett, miközben egy másik azt jelentette Kadirov csecsen elnöknek, hogy az ukrán csapatok három ellentámadását visszaverve elfoglalták azt.

Az ukrán hadsereg azt elismerte, hogy a felvétel valóban ott készült, de állításuk szerint az egy üresen álló laktanya volt, amit harc nélkül adtak fel. Az ukránok szerint a kadirovisták a város egy másik részén, a reptérnél valóban harcba bocsátkoztak, deszantakciót kíséreltek meg, de már gépük landolása után súlyos ukrán tűz alá kerültek, és komoly veszteségeket szenvedtek.