Kórházba kerülhetett az orosz külügyminiszter

Kórházba kerülhetett az orosz külügyminiszter

Szergej Lavrov és Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kórházba kellett szállítani Szergej Lavrovot, Oroszország külügyminiszterét, miután megérkezett a Balin megrendezett G20-as találkozóra – írta indonéz hatósági forrásokra hivatkozva az AP News, amit a 444 vett észre. Az orosz állami hírügynökség szerint viszont a politikusnak semmi baja.

A csúcs kedden kezdődik, ahol globális gazdasággal kapcsolatos ügyeket beszélnek meg a világ 20 legjelentősebb gazdaságú országának képviselői. Az indonéz elnök meghívta a találkozóra az ukrán miniszterelnököt, Volodimir Zelenszkijt és Vlagyimir Putyint is függetlenül attól, hogy korábban megpróbálta levenni a találkozó napirendjéről az orosz-ukrán háborút.

Az Associated Press értesülései szerint Lavrovot szívproblémák miatt kellett kórházba vinni, a találkozón ő reprezentálja az Orosz Föderációt, miután Putyin online sem vesz részt a tárgyalásokon.

Az orosz külügyminisztert Indonézia fővárosába, Denpasarba szállíthatták, a Sanglah kórházban láthatják el. Időközben az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ is kiadott a Telegram-csatornáján egy cáfolatot, miszerint Lavrov a hotelében készül a másnapi konferenciára. Ehhez egy képet is közöltek a mosolygó külügyminiszterről, amelyen a háttérben egy medence is látható.