Koronavírus: Még Szomália is beszáll az olaszok mentésébe

Koronavírus: Még Szomália is beszáll az olaszok mentésébe

Orvosok műtenek egy koronavírussal fertőzött pácienst a San Matteo kórház intenzív osztályán az észak-olaszországi Paviában 2020. március 26-án (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Húsz orvost küld Olaszországba a szomáliai kormány azok után, hogy az olasz kormány nemzetközi segítségért folyamodott a koronavírus okozta tömeges megbetegedések miatt. Minderről a szomáliai kormányszóvivő, Ismail Mukhtar Omar számolt be, aki elárulta azt is, hogy az orvosok a Szomáliai Nemzeti Egyetemen dolgoznak, ők már több európai országban is megfordultak.

Mindeközben már Szomáliában is megjelent a koronavírus, az Afrika szarván fekvő országban eddig öt esetet regisztráltak, ezért a kormány nemrég leállította a repülőforgalmat az országban.

Ez a szám viszont messze elmarad a Dél-afrikai Köztársaságban jegyzett esetektől, ahol mostanra a fertőzöttek száma elérte a 1380-at, a halottak száma egyelőre 5 fő. A fertőzöttek többsége itt – sok más országhoz hasonlóan – azok közül került ki, akik az utóbbi időszakban Európába, az Egyesült Államokba vagy ázsiai országokba utaztak.