Koronavírusos lett a német államfő és a felesége

Koronavírusos lett a német államfő és a felesége

Frank-Walter Steinmeier német államfő felesége, Elke Büdenbender mellett integet, miután a 736 fős parlament és az annak tagjaival megegyező létszámú tartományi képviselők újraválasztották a szövetségi gyűlésben Berlinben 2022. február 13-án (Fotó: MTI/EPA/Getty Images/Pool/Emmanuele Contini)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megfertőződött az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) Frank-Walter Steinmeier német államfő és felesége, Elke Büdenbender – közölte kedden a szövetségi elnöki hivatal.

Az államfő és felesége szervezetében egy gyorsteszt, majd egy PCR-teszt is kimutatta a vírust. Házi karanténba vonultak, és mindenkit értesítettek, akivel az utóbbi napokban fertőzésveszéllyel járó kapcsolatba kerültek. Tüneteik enyhék – áll a közleményben.

Mindketten fokozottan veszélyeztetettek, mert Steinmeier 2010-ben – amikor a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetője volt – súlyos betegségben szenvedő feleségének adta egyik veséjét. Ugyanakkor mindketten rendelkeznek a SARS-CoV-2 okozta betegségtől (Covid-19) védő teljes oltással, és az emlékeztető oltást is megkapták már.

(MTI)