Koronavírusos Silvio Berlusconi

Koronavírusos Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Luigi Salsini)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Silvio Berlusconi pozitív lett a Covid-19 vírusteszten – jelentette be pártja, a Hajrá Olaszország (FI) kedden. A volt olasz miniszterelnök a Szardínia szigetén töltött nyaralása után végeztette el magán a tesztet, miután ott találkozott a később betegnek bizonyult közeli barátjával, Flavio Briatore vállalkozóval.

A Hajrá Olaszország sajtóközleményben hangoztatta, hogy a 83 éves pártelnök tünetmentes, a Milánóhoz közeli Arcorében található otthonában tölti a karantén kéthetes időszakát. A szeptemberi tartományi választás előkészítésén azért tovább dolgozik.

Az olasz pártok vezetői gyors gyógyulást kívántak Berlusconinak. A baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára, Nicola Zingaretti hangsúlyozta, Silvio Berlusconi számos küzdelmet vívott életében, és most is küzdeni fog. A jobboldali koalícióból Matteo Salvini, a Liga vezetője ölelését küldte Silvio Berlusconinak. Az Olasz Testvérek (FdI) elnöke, Giorgia Meloni közösségi oldalán azt írta, Berlusconi többször bizonyította, hogy „igazi oroszlán, aki ezen a próbatételen is túl fog jutni”.

(MTI)