Koronavírussal fertőződött a Salvinire vigyázó egyik rendőr is

Koronavírussal fertőződött a Salvinire vigyázó egyik rendőr is

Koronavírus Észak-Olaszországban (Fotó: MTI/AP/Paolo Santalucia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nap alatt majdnem megduplázódott a fertőzöttek száma Olaszországban.

A legnagyobb olasz kormánypárt, a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára Nicola Zingaretti a Facebookon jelentette be, hogy nála is diagnosztizálták a betegséget. Enyhe tünetekkel saját lakásában tölti a karantén időszakát. Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője szintén közösségi oldalán közölte, hogy a biztonságáért felelős egyik rendőr tesztje is pozitívnak bizonyult.

Olaszországban a diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 1145-tel nőtt, ez majdnem kétszerese a pénteki adatnak, amely 620 volt. A megbetegedettek száma már megközelíti a 6000-et.

Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője azt mondta, hogy a szombat esti adatok szerint a gyógyultak száma 589-re emelkedett, a halottaké viszont elérte a 233-t. Pénteken 49-en, szombaton ennél kevesebben, 36-an haltak meg az új koronavírus-betegségben. Az elhunytak átlagéletkora továbbra is 81 év feletti.