Kovács Zoltán aggódik a német sajtószabadságért

Kovács Zoltán aggódik a német sajtószabadságért

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Twitteren fejtette ki nézeteit arról, hogy az Európai Parlament alelnöke szerint a német média rossz idézetet szerepeltetett tőle. Ő ugyanis nem Magyarország, hanem Orbán Viktort akarta kiéheztetni.

Kovács Zoltán ezt nem hiszi el, szerinte az EP-alelnök utólag odaszólt a rabságban élő német újságíróknak, akik jó szolgához illően azonnal átírták az egyébként teljesen pontos idézetet, a politikus szája íze szerint. Nyilván ez a módi a hanyatló nyugaton.

Katarina Barley EP-alelnök szerint a Deutschlandfunk hibázott, amikor rosszul idézték a mondatait. Ezt a lap is elismerte, és helyreigazítást közölt. Vagyis szó sincs itt utólagos cenzúráról (hiszen ez egy stabil demokratikus közegben fel sem merülhet), csupán hibáról. De ezt nehéz elhinni, ha az ember egy olyan világban szocializálódott, ahol ez teljesen bevett gyakorlat.