Közel száz embert keresnek a Miamiban összedőlt épület romjai alatt

Közel száz embert keresnek a Miamiban összedőlt épület romjai alatt

Az összedőlt miami lakóház (Fotó: Crash Clark 11Alive/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is keresik a túlélőket azt követően, hogy minden előzmény nélkül omlott össze egy 12 emeletes ház egy része helyi idő szerint csütörtök hajnalban Miamiban. Eddig egy halottról tudni, de legalább 99 embert még mindig keresnek a romok alatt. Az eltűntek többsége latin-amerikai – közölte helyi forrásaira hivatkozva a CNN.

A csatorna beszámolója szerint a mentők és tűzoltók nagy erővel dolgoznak a helyszínen, kutyákkal és szonárkamerákkal kutatnak a törmelékek közt, eddig több túlélőt is sikerült kihúzniuk a romok közül. Hogy pontosan hány ember lehet a romok alatt, nehéz megbecsülni, mivel nincsenek információk arról, hányan tartózkodtak az épületben a baleset idején. A mentőcsapatok az épület alatti mélygarázsból próbálnak alagutat ásva előrébb jutni, ám a tűzoltóság helyettes vezetője szerint ez a folyamat lassú és körülményes. A mentési munkálatok tovább nehezíti az időjárás, hiszen a térségben éppen viharok dúlnak.

Az egyelőre nem tisztázott, mitől dőlt össze a 40 éves épület, amelyet a hírek szerint nemrég felújítottak. A vizsgálatokat akkor kezdik meg, ha a mentőakció lezárult. A 130 lakásból az eddigi adatok szerint 55 sérült meg. A csatorna által közzétett felvétel szerint a társasház alig néhány másodperc leforgása alatt, kártyavárként omlott össze.

Ron DeSantis floridai kormányfő arra figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma igen magas lehet. „Rossz hírekre készülünk, tekintettel a rombolás mértékére" – mondta. A tragédia kapcsán megszólalt Joe Biden amerikai elnök is, aki kijelentette, hogy a szövetségi hatóságok készek segítséget nyújtani a mentési munkálatokban és a megmenekültek ideiglenes elszállásolásában.

Címkék: Miami