Kuleba: Amíg Orbán van hatalmon, semmi sem fog változni a magyar-ukrán viszonyban

Kuleba: Amíg Orbán van hatalmon, semmi sem fog változni a magyar-ukrán viszonyban

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter interjút ad a The Associated Press amerikai hírügynökség újságírójának Kijevben 2022. december 26-án (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú interjút adott Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a The Interviewer Youtube-csatornának, amit a hvg.hu vett észre és szemlézett. Ebben többek közt arról beszélt: „Amíg Orbán Viktor van hatalmon, addig semmi nem fog változni az ukrán-magyar viszonyban”.

A lap szerint Dmitro Kuleba azzal magyarázta véleményét, hogy nem lehet mit tenni, hiszen Orbán Viktor már oldalt választott.

A politikus arról is beszélt, hogy a magyar külgazdasági és külügyminiszter részéről korábban ugyan mutatkozott hajlandóság a két ország közötti kapcsolatok rendezésére. Ám az oroszok február 24-én indított invázióját követően Szijjártó Péter lett az egyetlen uniós külügyi vezető, akivel egyszer sem tudott egyeztetni.