Külhoni magyar aktivisták várják majd Orbánt Berlinben

Külhoni magyar aktivisták várják majd Orbánt Berlinben

Orbán Viktor utazik (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktort külhoni magyar tüntetők várják majd hétfői berlini látogatásán – írja a Hvg.hu. Orbán Viktor hétfőn Berlinbe látogat, hogy Olaf Scholz német kancellárral tárgyaljon, erről korábban itt írtunk.

A lap értesülései szerint a német fővárosban élő magyar származású európai állampolgárok csoportja, a Freie Ungarische Botschaft tüntetéssel készül a miniszterelnök látogatására. A csoport küldetése a demokratikus jogállam visszaállítása Magyarországon, külföldről.

Nyilatkozatuk szerint: „Az egyik utolsó EU-n belüli politikai vezetőként Orbán ellenzi a szankciós politikát, és a háború mielőbbi befejezését szorgalmazza – az orosz elvárásokkal összhangban. Ez talán nem meglepő, hiszen Orbánt régóta Putyin támogatói közé sorolják. Mi, a Freie Ungarische Botschaft aktivistái méltó módon szeretnénk köszönteni a miniszterelnököt, amely megmutatja, hogy mit gondolunk a hozzá hasonló autokratikus vezetőkről: egy hangos demonstrációval a Gendarmenmarkton, amíg átellenben egy ún. »Magyar Gazdasági Fórumon« ontja illiberális elképzeléseit. Ismét meg kell mutatnunk, hogy a polarizáló, antidemokratikus populista politika és a Putyin-párti politikai szereplők NEM ÉRDEMELNEK vendégszeretet Berlinben!”

Prágában az EU-s csúcson is voltak demonstrálók, a magyar miniszterelnök prágai fogadtatásával kapcsolatban itt olvashatnak bővebben: