Külügy: Szijjártó nem vázolt fel olyan forgatókönyvet, hogy a magyar honvédség átlépné az ukrán határt

Külügy: Szijjártó nem vázolt fel olyan forgatókönyvet, hogy a magyar honvédség átlépné az ukrán határt

Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek tanácskozására érkezik (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar külügyminiszter nem vázolt fel egyetlen olyan forgatókönyvet sem, amelynek nyomán a magyar honvédség átlépné az ukrán határt – így reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium arra, hogy Maxim Buzsanszki ukrán országgyűlési képviselő szerint Magyarország katonákat küldhet Kárpátalja területére a magyar lakosság védelméért. Mindezt arra alapozta, hogy Szijjártó Péter pénteken arról beszélt: Budapestnek vannak forgatókönyvei a katonai szükséghelyzetre a kárpátaljai magyar kisebbség védelmében.

A félrevezető álhírekkel szemben a valóság az, hogy Magyarország tovább folytatja történetének legnagyobb humanitárius segélyakcióját Ukrajna megsegítése érdekében, és szilárdan kitartunk azon álláspontunk mellett, hogy nem engedünk semmiféle provokációnak, így nem küldünk sem fegyvert, sem katonát a háborúba – írta a magyar külügy.