Külügy: tizenegy magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben

Külügy: tizenegy magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben

Képünk csak illusztráció. Falfestmény egy nemrégiben találatot kapott lakóházban a Gázai övezet középső részén fekvő Deir al-Balahban 2023. június 8-án. (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatosak az egyeztetések és a kapcsolattartás minden magyar állampolgár biztonsága érdekében, a legfrissebb információk alapján jelenleg tizenegy magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben, többségében kiskorú gyermekek – írta Szijjártó Péter szombaton közösségi oldalán.

A külügyminiszter szerint valamennyi családdal felvették a kapcsolatot, a körülményekhez képest jól vannak, és az események alakulásának függvényében tervezik az övezet elhagyását. A helyzet azonban kritikus, a jelenleg is zajló fegyveres összecsapások miatt ezen családoknak egyelőre életveszélyes megkísérelni a menekülést. – A helyszínen lévő diplomatáink már kapcsolatba léptek lehetséges nemzetközi partnerekkel egy összehangolt evakuációs művelet érdekében, amelyre már több sikeres példa is volt korábban – tette hozzá.

A politikus korábban arról is posztolt, jelenleg úgy tudni, a Hamász Izrael elleni támadásának nincsenek magyar áldozatai.