Lavrov az atomfegyverre hivatkozik

Lavrov az atomfegyverre hivatkozik

Szergej Lavrov (Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ-ben kijelentette: értelmetlen figyelmen kívül hagyni az ukrajnai békejavaslatok alternatíváit, és figyelmeztette a Nyugatot annak veszélyére, hogy „egy atomhatalommal próbálnak a győzelemig küzdeni”. 

A Reuters jelentése szerint Lavrov ezt mondta: „Nem fogok itt arról beszélni, hogy mennyire értelmetlen és veszélyes a gondolat, hogy egy atomhatalommal, ami Oroszország, a győzelemig akarjon valaki küzdeni”. Ezután a nyugati szövetségesek 1940-es években a Szovjetunió „megsemmisítésére” irányuló terveit idézte, és azzal vádolta a Nyugatot, hogy Ukrajnában „stratégiai vereséget” akarnak mérni Oroszországra.

„A jelenlegi angolszász stratégák nem rejtik véka alá az elképzeléseiket. Egyelőre, ez igaz, azt remélik, hogy az illegitim neonáci kijevi rezsim segítségével legyőzik Oroszországot, de már most arra készítik fel Európát, hogy ő is belevesse magát ebbe az öngyilkos eszkalációba” – mondta Lavrov.