Leáll a brit parlament – Boris Johnson nyerőben

Leáll a brit parlament – Boris Johnson nyerőben

Boris Johnson (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rábólintott a királynő Boris Johnson brit miniszterelnök kérésére, és szeptember 10. és október 14. között szünetelni fog az Egyesült Királyság törvényhozása. A miniszterelnök arra hivatkozva fordult ötletével II. Erzsébethez, hogy új törvénykezési programot kíván előterjeszteni a tisztelt ház elé.

A munkaszünet egyben megakadályozza a brexit ellenzőit, hogy törvények, illetve jogszabályok kidolgozásával akadályozzák meg a rendezetlen brexitet.

Boris Johnson felfüggesztené a parlament működését? | Magyar Hang

Tovább bonyolódik és lassan tragikomédiába csap át az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból (EU). Boris Johnson nemrégiben megválasztott brit kormányfő ugyanis hamarosan levélben kéri II. Erzsébet királynőt, hogy szeptember és október közepe között függessze fel a törvényhozás működését - olvasható a BBC hírében.

A BBC a helyzetet elemezve arról ír, hogy a terv ellenzői vagy belenyugszanak a vereségbe, és abba, hogy jó eséllyel rendezetlenül hagyja ott az Európai Uniót az Egyesült Királyság, vagy bizalmatlansági indítvánnyal igyekeznek megdönteni Boris Johnson kormányát. Amennyiben az utóbbi mellett döntenek, igyekezniük kell, mert még a szünet életbelépése előtt meg kell szavazni a bizalmatlansági indítványt. Ha erre sor kerül, akkor jó eséllyel sikeres lesz az indítványt, mert a miniszterelnök kockázatos lépésének még pártján belül is kevés a támogatója, így októberben választásokra kerülhet sor Nagy Britanniában.