Újabb ámokfutás, négy embert késeltek meg Norvégiában

Újabb ámokfutás, négy embert késeltek meg Norvégiában

Képünk csak illusztráció! Rendőrségi szalag az egyik helyszín előtt 2021. október 15-én, miután két nappal korábban egy muzulmán vallásra áttért dán férfi íjjal és más, egyelőre nem meghatározott fegyverekkel öt embert megölt, kettőt megsebesített a norvég fővárostól, Oslótól mintegy 80 kilométerre délnyugatra fekvő Kongsbergben. A tettest őrizetbe vették. (MTI/EPA/NTB/Terje Pedersen)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Késsel támadt járókelőkre pénteken egy ismeretlen férfi a délkelet-norvégiai Noréban, négyen megsebesültek, egyikük súlyosan – közölte a norvég rendőrség.

A Twitteren közzétett tájékoztatás szerint a gyanúsított – akit a hatóságok már elfogtak – véletlenszerűen választotta ki áldozatait.

A TV2 norvég televízió helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, hogy több mentőautó és egy mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.

Az országban tavaly októberben már történt hasonló támadás, mégpedig a Norétól nem messze fekvő Kongsbergben, ahol egy dán férfi íjjal és más, pontosabban meg nem határozott fegyverrel támadt áldozataira, a támadásban öten meghaltak. Egy hónapra rá a rendőrség agyonlőtt Oslóban egy férfit, aki félmeztelenül, késsel rontott a járókelőkre, majd rátámadt az elfogására kiérkező rendőrökre is. 

(MTI)