Legalább nyolc emberre támadt rá egy bozótvágós ámokfutó Lengyelországban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bozótvágóval támadt járókelőkre hétfőn a közép-lengyelországi Torun városában egy ámokfutó, a rendőrség szerint legalább 8 személy szenvedett sérülést. Az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió hétfő reggel számolt be a Torun utcáin támadó, majd egy óra elmúltával őrizetbe vett 21 éves férfi, Luca L. által elkövetett támadásokról.

A rendőrség a nap folyamán összegyűjtött tanúvallomások alapján délután közölte: a férfi legalább 8 emberre támadt mintegy 50 centiméter hosszú vágóeszközzel, minden jel szerint bozótvágóval.

Egy személy komolyabb, ketten könnyebb fejsérülést szenvedtek, két további esetben pedig kéz- illetve ujjsérülés történt. Az egyik ujjsérüléses áldozatnál műtétet kell végezni, az orvosok azért küzdenek, hogy elkerüljék az ujjamputációt. Az ámokfutó az egyik áldozata személygépkocsiján, a másiknak a ruházatán is károkat okozott.

A feltehetőleg kábítószer hatása alatt cselekvő férfi a rendőrség szerint lengyel, „de külföldi gyökerei lehetnek”. A hatósági vizsgálat folyamatban van, Luca L. kihallgatása kedden esedékes.

(MTI)

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg