Lemondott a Facebook második legfontosabb embere

Lemondott a Facebook második legfontosabb embere

Sheryl Sandberg, a világ vezető internetes közösségi portáljának, a Facebook-nak az üzemeltetési vezetője beszél a kongresszusi meghallgatásán Washingtonban 2018. szeptember 5-én. A törvényhozók azt szeretnék megtudni a felsővezetőktől, hogy milyen intézkedéseket hajtanak végre az online tartalmuk védelme érdekében, legfőképp az orosz propagandát és esetleges beavatkozást, valamint a politikai cenzúrát illetően. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Facebook-posztban jelentette be a Meta vállalatcsoport vezérigazgatója, Sheryl Sandberg, hogy 14 év után távozik a cégtől. Hosszú bejegyzésében írt arról, hogy ősszel otthagyja a Meta-t, de utána is tagja magad a cég igazgatótanácsának. Bár lemondásának indokairól nem beszélt, azt megemlítette, a jövőben többet szeretne foglalkozni alapítványával és jótékonysági munkáival. Felidézte Mark Zuckerberg-gel, a Facebook ötletgazdájával és alapítójával megismerkedésük történetét és hosszasan írt a cég alapításának körülményeiről. „Amikor 2008-ban elvállaltam ezt a munkát, azt reméltem, öt évig a pozícióban maradok. Tizennégy évvel később itt az idő, hogy elkezdjem írni életem új fejezetét” – magyarázta. Kiemelte, hogy Zuckerberg-gel nem csupán remek munkakapcsolat fűzte össze őket, de a magánéletükben is mindig számíthattak egymásra. 

Sandberg 2008-ban, 38 évesen csatlakozott a Facebook csapatához, ezt megelőzően a Google globális online értékesítésért és műveletekért felelős alelnöke volt. Korábban vezető pozíciót töltött be a Világbanknál és Bill Clinton elnöksége idején az Egyesült Államok pénzügyminisztériumában. 

A lemondásról szóló Facebook-bejegyzésére Mark Zuckerberg is a Facebookon reagált, mint írja, „Szokatlan, hogy egy efféle üzleti partnerség ilyen sokáig tartson. Azt hiszem, a miénk annak köszönhető, hogy Sheryl egy csodálatos ember, vezető, partner és barát.”