Lemondott az amerikai elnök kommunikációs igazgatója

Lemondott az amerikai elnök kommunikációs igazgatója

Joe Biden és Kate Bedingfield (Fotó: Kate Bedingfield Twitter-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott és távozik az amerikai elnök kommunikációs igazgatója, Kate Bedingfield − jelentette be szerdán a Fehér Ház.

Az AFP francia hírügynökség rámutat, hogy a közlés figyelemre méltó esemény négy hónappal a november 8-i félidős választások előtt.

Kate Bedingfield, aki Joe Biden amerikai elnök választási kampányának meghatározó szereplője volt, majd az elnök kommunikációs igazgatójaként dolgozott, július végén távozik a Fehér Házból, hogy „több időt töltsön férjével és gyermekeivel” − közölte Ron Klain, a Fehér Ház kabinetfőnöke.

Kijelentette: „Kate Bedingfield tehetsége és kitartása nélkül Donald Trump talán még mindig a Fehér Házban lenne”. 

A Fehér Házban a lemondások nem szokatlanok a ciklus közepén, ám a mostani távozás akkor történik, amikor több amerikai médium is a végrehajtó hatalmon belüli működési zavarokról számolt be.

A Fehér Ház még nem jelentette be, hogy ki fogja megvédeni a népszerűségi listán egyre lejjebb csúszó Joe Bident, akit a progresszív tábor egyre gyakrabban támad tehetetlensége miatt az abortuszjogok szövetségi szintű eltörlése és az országot gyászba borító lövöldözésekkel kapcsolatban - számolt be az AFP.

(MTI)