Lengyelország az oroszokkal való kereskedelmi kapcsolatok teljes megszüntetését kéri

Lengyelország az oroszokkal való kereskedelmi kapcsolatok teljes megszüntetését kéri

Mateusz Morawiecki

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lengyelország felszólította az Európai Uniót, hogy teljes egészében szakítsa meg a kereskedelmi kapcsolatokat Oroszországgal. Mateusz Morawiecki kormányfő azt kéri a Reuters szerint, hogy az eddigi uniós szankciós csomagot mihamarabb egészítsék ki teljeskörű kereskedelmi blokáddal, beleértve a kikötőket és a szárazföldi kereskedelmet is.

– Az orosz kereskedelmi kapcsolatok teljes megszakítása kényszerítené Oroszországot, hogy megfontolja, nem lenne-e jobb véget vetni ennek a kegyetlen háborúnak – mondta Morawiecki.

Ezen a héten már a negyedik szankciócsomagot fogadta el az Európai Unió, bár ennek részletei még ismertetésre várnak. Morawiecki szerint viszont most, amikor már állítólag hiperszonikus rakétákat vetnek be az oroszok, és sokan a helyzet súlyosbodására számítanak, fokozni kell az Oroszországra nehezedő nyomást. 

A lépés persze súlyos energiaellátási kockázatok elé állítaná a nyugati országokat, Magyarország vagy épp Németország pedig egyelőre nem is támogatja az Oroszországtól való gázvásárlás felfüggesztését. 

További híreket a háborúról percről percre cikkünkben olvashatnak.