Lengyelország harckocsikat küldött Ukrajnának

Lengyelország harckocsikat küldött Ukrajnának

Képünk csak illusztráció! Sinka Zsolt a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában a fogsorával vontat egy T-72-es harckocsit. Forrás: honvedelem.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lengyelország harckocsikat küldött Ukrajnának – közölte hétfőn Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Twitter-oldalán, amit az MTI idézett.

A kormányfő ugyanakkor biztonsági megfontolásokra hivatkozva nem közölte a harcjárművek számát. A lengyel sajtó értesülése szerint negyven T-72-es harckocsiról van szó, de a varsói vezetés ezt nem erősítette meg.

Morawiecki szombaton jelentette be Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel folytatott krakkói megbeszélésén, hogy Varsó nagyjából hétmilliárd zloty (563 milliárd forint) értékű katonai támogatást fog nyújtani a kijevi vezetésnek.

A február 24-én kezdődött orosz invázió óta Lengyelország páncéltörő- és légvédelmi rakétákkal, tarackágyúkkal, lőszerrel és drónokkal látta el a kijevi kormányerőket.