Liberális bírálat a nemzeti kisebbségek védelmének elutasítása miatt

Liberális bírálat a nemzeti kisebbségek védelmének elutasítása miatt

Irena Joveva (Fotó: www.irenajoveva.si)

Jelentés készül az Európai Parlamentben arról, hogyan érhetnek el a döntési fórumokig állampolgári kezdeményezések. A kérdésről a dokumentum készítőjével a szlovén Irena Joveva liberális képviselőjével beszélgettünk.

A téma azért merült fel ismét, hiszen az Európai Bizottság nemrég úgy döntött, hogy nincs szükség jogalkotásra a nemzeti kisebbségek vagy kisebbségi nyelvi közösségek tagjainak védelme érdekében. A Minority SafePack nevű kezdeményezés keretében több mint 1,3 millió aláírást gyűjtöttek össze a szervezők, támogatta őket az Európai Parlament többsége is, de javaslataikról azt mondta az uniós testület, hogy az elmúlt években már megfelelő védelmet nyújtottak ezeknek a kisebbségeknek.

Irena Joveva lapunknak arról beszélt, az uniós intézmények nem engedhetik meg maguknak, hogy elveszítsék az európai polgárok bizalmát, mivel ez komoly veszély és esélyt ad az euroszkepticizmus terjedésének. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Európai Bizottságnak ez a nem-cselekedete nem fogja visszatartani az európai polgárokat attól, hogy gyakorolják kezdeményezési és cselekvési jogukat.

A képviselővel készült teljes interjúnkat elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Márki-Zay Péterrel, Chikán Attilával és Enyedi Ildikóval! Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Kire szavaztak a közélet ismert arcai? Milliókat érnek Szijjártó helikopterezései, de egy fillért sem fizet érte! Keresse a friss Magyar Hangot, Budai Hang mellékletünkkel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt