Lövések dördültek a Fehér Háznál, Trumpot rövid időre kimenekítették

Lövések dördültek a Fehér Háznál, Trumpot rövid időre kimenekítették

Donald Trump amerikai elnök 2020. április 22-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/Michael Reynolds)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éppen sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnököt mondat közepén vitték ki a teremből, miután lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután.

Mint az MTI írja, a sajtókonferenciára belépett a titkosszolgálat egyik munkatársa, aki odafordult az amerikai elnökhöz és rászólt, hogy „azonnal álljon félre!”. Donald Trump távozott a teremből, később kiderült, hogy lezárták a Fehér Ház környékét, és kívülről bezárták a sajtótájékoztatónak helyet adó terem ajtaját is.

Amikor az elnök visszatért, elmondta: nem világos, hogy mi történt, folyik a vizsgálat. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a Fehér Ház mellett lövések dördültek, és egy embert mentővel kórházba szállítottak. „Úgy tűnik, hogy egy személyt a titkosszolgálat lelőtt, nem tudom, milyen állapotban van, majd meglátjuk, mi történt” – fogalmazott Trump az újságíróknak. Hozzáfűzte, hogy a titkosszolgálat „uralja a helyzetet”. Az elnök egyúttal köszönetet is mondott a szolgálatnak a „gyors és hatékony” fellépésért. Arra az újságírói kérdésre, hogy a Fehér Ház alatti bunkerba ment-e, nemmel válaszolt. Később elmondta azt is, hogy egyáltalán nem jött zavarba, eszébe sem jutott, hogy ne térjen vissza a sajtótájékoztatóra. „Úgy nézek ki, mint aki zavarban van?” – kérdezett vissza az újságíróknak.

Mint hozzátette: „biztonságban érzem magam a titkosszolgálattal, fantasztikus emberek, a legjobbak közül valók, kiválóan képzettek”.

A titkosszolgálat később Twitteren közölte, hogy a lövések a Pennsylvania Avenue és a 17. utca kereszteződésében dördültek. Az ügyben még zajlik a vizsgálat, de a Fehér Ház területét nem érintette az incidens. Egy férfit kórházba vittek – közölték.