Lövöldözés történt a San Jose-i vasúti pályaudvar közelében, többen meghaltak

Lövöldözés történt a San Jose-i vasúti pályaudvar közelében, többen meghaltak

A kaliforniai San Jose pályaudvara mellett történt lövöldözés helyszíne egy helyi televíziós közvetítésben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lövöldözés történt szerda reggel a Kalifornia állambeli San Jose vasúti pályaudvarának közelében, többen meghaltak, köztük az elkövető is – jelentette be Russel Davis, a Santa Clara megyei seriff szóvivője.

Az MTI által is idézett Davis arról számolt be, hogy a rendőrség egyelőre nem tudja meghatározni a halálesetek és a sérültek számát, és a lövöldözés indítéka is ismeretlen. A szóvivő tájékoztatása szerint „a vasúti pályaudvar közelében szerda kora reggel történt lövöldözésnek több halálos áldozata is van és a feltételezett fegyveres elkövető is meghalt.”

Sam Licardo polgármester a Twitteren azt írta, hogy „a helyzetet még értékelik”. A demokrata párti városvezető úgy fogalmazott: „A lövöldöző már nem jelent fenyegetést.” A CNN beszámolója szerint a tettest likvidálták; ezt a seriff hivatala is megerősítette, ám egyelőre nem nevezték meg az elkövetőt. A polgármester a város életének egyik sötét pillanatának nevezte a támadást.

A helyi közlekedést felügyelő bizottság egyik vezetője szerint a lövöldözés a tolatóvágányoknál, a kocsikat javító és tároló épületek előtti udvaron történt.

A hatóságok egyelőre arra figyelmeztették a lakosságot, hogy ne közelítsék meg a helyszínt.

FRISS: A legfrissebb rendőrségi tájékoztatás szerint legkevesebb nyolc áldozata van a mészárlásnak. Az elkövető a helyi HÉV-vasút egyik dolgozója volt.