Lukasenka: Putyin jobb egészségnek örvend mint valaha

Lukasenka: Putyin jobb egészségnek örvend mint valaha

Vlagyimir Putyin orosz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) tanácsának moszkvai ülésén 2014. december 23-án. (Fotó: MTI/EPA/Pool/Makszim Sipenkov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin orosz elnök egészséges, teljesen reálisan látja a világot és fizikailag is jobb állapotban van mint valaha, ő egy atléta – nyilatkozta Putyin belarusz kebelbarátja, Aljakszandr Lukasenka Fehéroroszország elnöke a japán TBS televíziós csatornának. 

Lukasenka barátjának is nevezte Putyint – idézi az interjút a Reuters. – Nemcsak országaink vezetőjeként találkozunk, hanem baráti viszonyban is vagyunk. Teljes mértékben rálátásom van Putyin életének minden részletére, akár állami, akár személyes szinten – tette hozzá a fehérorosz vezető.

Boris Johnson brit miniszterelnök korábban „irracionálisnak” nevezte Putyint, Mark Rutte holland államfő pedig teljesen „paranoidként” írta le az orosz elnököt. Lukasenka azonban tagadta, hogy a 69 éves Putyin ne lenne a csúcson minden tekintetben. Szerinte a Nyugatnak ki kell vernie a fejéből ezt az ostobaságot, ezt a fikciót. 

A belarusz elnök szerint Belarusz és Oroszország egy osztatlan gazdasági rendszer. Véleménye szerint minden oka megvan rá, hogy ne bízzon Ukrajna jelenlegi vezetésében. Ugyanakkor kifejezte elégedetlenségét azzal kapcsolatban, hogy Japán csatlakozott a nyugati szankciókhoz Belarusszal szemben. Ugyanakkor reménykedett abban, hogy az ukrajnai háború minél hamarabb befejeződik, és az Egyesült Államok segít a béke megteremtésében.

A belarusz elnök azt is mondta, tragédia volt, hogy a Szovjetunió összeomlott, ha megmaradt volna a Szovjetunió, akkor a mostanihoz hasonló konfliktusokat meg lehetett volna előzni.

 

Mint ismert, Oroszország Belarusz területét is felhasználta a február 24-én indított háború során.

További híreket a háborúról percről percre cikkünkben olvashatnak.