Ma véget ér a BlackBerry története

Ma véget ér a BlackBerry története

Fotó: Kt38138, Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már az elmúlt években is ritkán találkozhattunk vele, kedden pedig véget ér a fizikai billentyűs BlackBerry története.

„A BlackBerry 7.1 OS és korábbi verzióihoz, a BlackBerry 10 szoftverhez, a BlackBerry PlayBook OS 2.1-hez és korábbi verzióihoz tartozó régebbi szolgáltatások 2022. január 4. után már nem lesznek elérhetők. Ettől a dátumtól kezdve az ezeket a régebbi szolgáltatásokat és szoftvereket futtató eszközök sem a szolgáltatón, sem a wifi-kapcsolaton keresztül nem fog megbízhatóan működni” – közölte a cég.

A BlackBerry telefonokat innentől a legegyszerűbb funkciókra sem feltétlenül lehet majd használni, így hívást kezdeményezni és SMS-t küldeni sem lehet majd. Még a segélyhívót sem lehet majd keresni róla. A BlackBerry által tárolt e-mail-címek sem fognak működni, az ügyfeleknek új szolgáltatót kell választaniuk. Ezt a szolgáltató egyébként már 2020 szeptemberében bejelentette.

Ahogy a HVG.hu is írja, vannak próbálkozások a régi telefonok működtetésére a BlackBerry támogatása nélkül, de ezek nem igazán állják ki a valóság próbáját. Így hiába próbálnak wifi- vagy mobiladat-kapcsolaton keresztül csatlakozni az internethez, mert sok webhely nem kommunikál olyan eszközzel, amely nem rendelkezik a legfrissebb biztonsági protokollokkal.