Machetés bulit tartottak szilveszterkor Bukarestben

Machetés bulit tartottak szilveszterkor Bukarestben

Szó szerint zúzós partit tartottak a bérlők szilveszterkor egy bukaresti villában. (Fotó: Observer.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Először jó üzletnek tűnt, de alaposan ráfázott a lakáskiadásra egy bukaresti villatulajdonos szilveszterkor. Az év utolsó napján egy szállásadó oldalon keresztül vették ki az ingatlanát bulizni, a tulajdonos 3600 lejt, átszámítva 264 ezer forintot kért az egy napos bérletért.

Másnap kiderült, hogy ez mégse volt olyan jó üzlet, a vendégek ugyanis szamurájkarddal összevagdosták a bútorokat és a falakat, betörték az ajtókat, használhatatlanná tettek több tévét és fürdőszobát. Az is kiderült, hogy 80 lejért, vagyis hatezer forintért belépőjegyet szedtek a szó szerint zúzós partira, amit kifejezetten azzal a céllal hirdettek meg, hogy szabadon lehet garázdálkodni. Sikerült nekik – a tulajdonos szerint volt, aki machetével ment a buliba.

Reggelre a bérlők persze eltűntek, de előtte megrongálták a ház kamerarendszerét és elvitték a merevlemezt, hogy ne tudják beazonosítani őket. A telefonszám sem működött, amelyen előtte kommunikáltak.

A várható kiadás legalább hússzorosan meghaladta a bérletként kapott összeget, és a húszezer eurósra becsült kár miatt a tulajdonos feljelentést is tett. A nyomozók bőven találtak nyomot a szétvert lakásban: véres zsebkendők, de még kábítószermaradványok is előkerültek.

Az eset nagy nyilvánosságot kapott a román médiában, és ennek hamar meglett az eredménye: a közösségi médiában az egyik román rapper, Alberto Grasu (a gras románul kövéret jelent – a szerk.) fotói között megtaláltak egy képet, amint a villa előtt pózol szilveszter éjjelén. A rappernek egymilliós követőtábora van a Youtube-on, és azt nyilatkozta, hogy ugyan ott volt, de nem ő tört-zúzott. Szerinte a katasztrófa éjfél előtt egy órával indult, egy állítólagos csőtörés nyomán. A tulajdonos szerint ez nem igaz, mert este 10 órakor még minden rendben lévőnek tűnt a lakásban, de fél tizenegykor már nem működtek a kamerák – valaki elvágta a vezetékeket.